Samenwerking tussen Tinybots, Compaan en Medido helpt Livio om aan helft van de cliënten digitale zorg te verlenen

23 mei 2022


Baanbrekend platform voor de wijkverpleging helpt bij “technologie tenzij”

Zorgorganisatie Livio moet regelmatig nieuwe cliënten teleurstellen vanwege tekort aan medewerkers in de wijkteams. Daarom wil Livio de helft van de cliënten einde 2024 gebruik laten maken van technologie zodat er fysieke zorgcapaciteit in de wijk wordt vrijgespeeld en de zorg minder plaats- en tijdafhankelijk wordt. De samenwerking van de drie vooraanstaande technologieleveranciers ontzorgt Livio met een platform waarin alle zorgtechnologie kan worden aan- en afgemeld, waar relevante meldingen van de technologie bij de juiste zorgmedewerkers komen en waar er één plek is voor logistieke afhandeling.

Sandra Koopman (Manager Cliëntbeleving Livio): “We kunnen niet op de huidige wijze doorgaan. We hebben de overtuiging dat we een grote stap nodig hebben om de autonomie van onze cliënten te stimuleren én ervoor te kunnen zorgen dat onze zorgcollega’s hun tijd aan de juiste cliënten besteden. Dit is waar wij bij Livio voor staan. Maar wij kunnen dit niet alleen. Daarom is het een geweldige kans om dit samen met onze technologie partners te doen. Gezamenlijk zetten we nu technologie in binnen de wijkverpleging, Op deze manier kunnen we die grote, maar broodnodige, stap maken om onze cliënten te kunnen blijven ondersteun.”

Pre-indicatie advies

Om “technologie tenzij” echt vorm te geven zet Livio een proces op, waar meteen bij de aanvraag van thuiszorg een eerste set van technologieën wordt bepaald. De wijkverpleegkundige past deze set vervolgens aan op basis van het “Goede Gesprek” dat gevoerd wordt voor de indicatiestelling. Zo worden passende technologieën ingezet vanaf het eerste zorgmoment.

Essentieel voor het realiseren van de 50% doelstelling, is dat alle wijkteams betrokken zijn. Zij worden getraind in de drie technologieën. Ook worden gezamenlijk alle bestaande én nieuwe cliënten beoordeeld of ze ondersteund kunnen worden met één of meer van de oplossingen. De teams worden hierbij nauw begeleid.

Medisch Service Centrum NAAST en de Livio Zorgcentrale dragen zorg voor de geplande en ongeplande beeld- en medicatiezorg. De volgende stap is om het aanvraagproces van de gewenste technologie vanuit het ECD te doen. Tot het zo ver is, bundelen Compaan, Medido en Tinybots, de krachten om een geïntegreerde aanpak voor zorgorganisaties mogelijk te maken.

Vilans en HAAL

De ontwikkeling van het platform draagt bij aan het onderzoek van het internationale samenwerkingsproject HAAL. Compaan en Vilans werken hierin samen met verschillende zorgaanbieders, technologieleveranciers, waaronder Medido en Tinybots, en universiteiten met als doel extra zorgcapaciteit te creëren met zorgtechnologie. HAAL wordt mede gefinancierd door ZonMw en de Europese Commissie.

Meer weten?

In een gezamenlijk webinar op 9 juni, 14 uur, gaat Henk Herman Nap van Vilans in gesprek met Sandra Koopman (Manager Cliëntbeleving Livio), Jan Willem Heeg (Tinybots), Joost Hermanns (Compaan) en Tom Hofland (Medido). Ze zullen ingaan op die visie van Livio, de samenwerking, het platform en de mogelijkheden. Uiteraard is er ruimte voor vragen. Je kunt je hier aanmelden.

Heb je een vraag die niet kan wachten of wil je in gesprek met één van ons:

  • Livio, Sandra Koopman, S.koopman@livio.nl
  • Compaan, Joost Hermanns, +31 (0)6 51 45 57 09, joost.hermanns@uwcompaan.nl
  • Tinybots, Jan Willem Heeg, +31 (0)6 29 37 77 03, janwillem@tinybots.nl
  • Vitavanti Medido, Tom Hofland, +31 (0)6 11 43 20 48, tom.hofland@medido.com

Terugbelverzoek

Heeft u een vraag? Wij zijn telefonisch bereikbaar op 088-1450100. Wilt u liever teruggebeld worden? Laat dan hieronder uw gegevens achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.