Welzijn en mantelzorg in uw gemeente

Wij bevorderen het welzijn van ouderen in uw gemeente door digitale sociale contacten met familie, vrienden en buurtbewoners makkelijker te maken. Ook ontlasten we familie door mantelzorgers beter te faciliteren en te verdelen over meerdere personen. Daarbij kunt u denken aan familie op afstand, inzet van buurtbewoners, vrijwilligers en informele wijkdiensten. Tenslotte stimuleren we de technologische innovatie in de ouderenzorg door een platform te bieden voor verschillende partners.

Integratie van lokale initiatieven

In uw gemeente wordt vast al veel gedaan om mensen met elkaar in contact te brengen. Dat versterken wij graag door deze initiatieven een plek op de Compaan te geven. Of wellicht is er een marktplaats voor vrijwillige hulp die wij via een eigen knop op de Compaan onder bereik van kwetsbare ouderen kunnen brengen? We zoeken heel bewust naar samenwerking met uw partners. Daarbij hebben we steeds onze focus op de Compaan gebruikers; ouderen en hun familie.

Geïnteresseerd in de Compaan? Laat het weten.

haarlem

Haarlemse ouderen kunnen Compaan kosteloos uitproberen!

Mevrouw Oostdam een bijzonder cadeautje uitgereikt van wethouder Jur Botter. Zij mocht als eerste inwoner de Haarlemse editie van de ‘Compaan’ in gebruik nemen. In het kader van het Jaar van de Ontmoeting (2017) heeft Compaan voor Haarlem een speciale editie ontwikkeld. Ouderen krijgen via de tablet toegang tot verschillende Haarlemse diensten, waaronder Haarlem Ontmoet, BUUV en de Sociaal Wijkteams. Bovendien is ook het Servicepaspoort eenvoudig beschikbaar. Wethouder Jur Botter vindt het belangrijk dat deze initiatieven voor iedereen toegankelijk zijn. “Steeds meer organisaties zijn te bereiken via een knop op de Compaan. Ook zorginstellingen, zoals Zorgbalans.”

De Haarlemse editie is de eerste zes maanden gratis, dankzij een tegemoetkoming van de gemeente Haarlem. Daarna kan de Compaan worden overgenomen en betaalt de gebruiker per maand een kleine vergoeding.

Premier draagt Compaan een warm hart toe

Als innovatief bedrijf dat zich tot doel heeft gesteld het leven van onze oudere gebruikers leuker en makkelijker te maken, hebben we al heel wat interessante mensen ontmoet. Zo werden we ook uitgenodigd in het Torentje bij minister-president Mark Rutte om van gedachten te wisselen over de Nederlandse zorg. We hadden een geanimeerd gesprek over hoe technologie kan bijdragen aan goede zorg en welzijn in Nederland. Niet door alleen door processen efficiënter te maken maar ook door het leven leuker te maken voor mensen.

Terugbelverzoek

Heeft u een vraag? Wij zijn telefonisch bereikbaar op 088-1450100. Wilt u liever teruggebeld worden? Laat dan hieronder uw gegevens achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.