De Klassieke Compaan is de meest complete tablet voor ouderen of mensen zonder digitale ervaring. Dankzij het toegankelijke ontwerp, de grote knoppen en de eenvoudige navigatie, kunnen we ouderen deelgenoot van onze digitale communicatie maken.

Ervaring met computers is niet nodig, iedereen kan met de Compaan overweg. We hebben voor u hieronder de belangrijkste mogelijkheden uiteengezet:

Internet op de Klassieke Compaan

Surfen over het internet

Makkelijk surfen naar alle pagina’s op het internet zonder de weg kwijt te raken. Met de Compaan kijkt u filmpjes, zoekt u informatie of raadpleegt u het laatste nieuws van uw favoriete nieuwsbron. Toch ergens terecht gekomen waar u niet wilt zijn, de vertrouwde “terug-knop” brengt u altijd weer naar het beginscherm. Vanaf het Compaan Portaal zijn de favorieten eenvoudig in te stellen. Deze worden overzichtelijk gepresenteerd op het beginscherm. Wilt u zelf een webadres invoeren dan maakt u gebruik van extra grote letters en duidelijke symbolen. Gewoon het internet op maar dan extra makkelijk!

Beeldbellen

Stelt u zich eens voor, elkaar op ieder moment van de dag kunnen horen en zien. Familie en vrienden loggen eenvoudig in op het Compaan Portaal op de computer, tablet of smartphone en kunnen met een druk op de knop een beeldgesprek opzetten. Op de Compaan klinkt een toon en er verschijnt een boodschap op het scherm. Het gesprek kan met een druk op de knop worden aangenomen op de Compaan. Eigenlijk net als met een telefoon maar dan met beeld! Ook goed om te weten, beeldbellen is helemaal gratis.

Scherm dat te zien is bij beeldbellen op de Klassieke Compaan
Scherm dat te zien is bij het delen, sturen en ontvangen van foto's op de Klassieke Compaan

Foto's en video's delen

Familie of vrienden die vanaf iedere plek op de wereld een foto of video sturen.. Wij zijn er aan gewend maar voor veel ouderen is het ontvangen ervan een verrijking van hun leven. Log in op het Compaan Portaal en deel al die mooie ervaringen met oma. Zodra de foto of video is verstuurd geeft de Compaan een melding op het scherm en geniet oma mee. Foto’s worden daarnaast ook opgenomen in het fotolijstje op de tablet, dat getoond kan worden als de Compaan even niet gebruikt wordt.

Spelletjes

Een spelletje spelen is leuk en houdt de hersenen jong. Op de Compaan zitten verschillende spelletjes die gericht zijn op plezier maar ook op mentale vitaliteit. Momenteel zijn de volgende spelletjes beschikbaar: Geheugenspel, Patience, Quiz, Galgje, Rummikub en 4-op-een-rij. De laatste drie spelletjes kunt u samen spelen via het Compaan Portaal!

Beginscherm van de Klassieke Compaan

Ook met de Compaan aan de slag?

Scherm dat te zien is bij het sturen van berichten of email op de Klassieke Compaan

Berichten

U kunt via het Compaan Portaal óf uw eigen e-mailprogramma simpel een bericht sturen naar de Compaan. Makkelijk maar ook veilig want de Compaan is alleen bereikbaar door mensen die door u uitgenodigd zijn. De Compaan meldt een nieuw bericht met een toon en een boodschap op het scherm waardoor de Compaan-gebruiker weet dat er een bericht klaarstaat om te lezen.

Agenda

Het volledige programma voor de dag wordt overzichtelijk weergegeven op de Compaan. U zet afspraken met thuiszorg in de Compaan, stelt verjaardagen in en plaatst herinneringen voor belangrijke gebeurtenissen op de Compaan. U kunt dit eenvoudig inplannen via het Compaan Portaal. Ook is het mogelijk om een pictogram aan de afspraak te koppelen!

Scherm dat te zien is bij de agenda op de Klassieke Compaan
Scherm dat te zien is bij het nieuws op de Klassieke Compaan

Lokaal weer en nieuws

De Compaan houdt u op de hoogte van het nieuws en geeft informatie over het weerbericht. Goed om betrokken te blijven bij wat zich afspeelt in de wereld.

Online kerkdiensten

Voor veel mensen is het bijwonen van een kerkdienst erg belangrijk. Helaas lukt het soms gewoon niet meer om te gaan. Met de Compaan is het mogelijk om vanuit het comfort van uw eigen huiskamer toegang te krijgen tot uw eigen vertrouwde kerk op het moment dat u het wilt. Er zijn ruim 1200 kerken die hun diensten aanbieden, simpel in te stellen op het Compaan portaal. Zo hoeft u nooit meer een dienst te missen!

Scherm dat te zien is bij het volgen van een kerkdienst op de Klassieke Compaan
Knop agenda op de Klassieke Compaan

Medicijnen herinnering

Via het Compaan Portaal kunt u op de Compaan invoeren wanneer medicijnen ingenomen moeten worden door. De Compaan herinnert de gebruiker aan de medicijnen en geeft de reactie terug aan de Compaan Portaal. Ideaal voor ouderen en senioren die vaak medicijnen moeten innemen.

Knop bevestigen op de Compaan

"Goedemorgen oma"

Weten dat het goed gaat met uw ouders zonder dat u contact heeft. U kunt de Compaan zo instellen dat er iedere ochtend een “check-in” wordt gevraagd. Indien de check-in wordt gemist, stuurt de Compaan, na verschillende herinneringen, een alarm via sms of mail.

Knop berichten op de Compaan

Mantelzorg

Met de Compaan kunt u mantelzorg makkelijker maken. Dit wordt mogelijk gemaakt door het Compaan Portaal, waarin u de Compaan op afstand volledig kan instellen en beheren. Verder nodigt u vanuit deze omgeving familieleden uit om ook met de Compaan te communiceren.

Terugbelverzoek

Heeft u een vraag? Wij zijn telefonisch bereikbaar op 088-1450100. Wilt u liever teruggebeld worden? Laat dan hieronder uw gegevens achter. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.